FETA
MAŁOPOLANEK

Podsumowanie FETY MAŁOPLANEK
GALERIA ZDJĘĆ

Szczególnie uzdolnione piłkarki reprezentacji Małopolskiego Związku Piłki Nożnej Kobiet, 12 czerwca 2019 r. rozegrały mecz finałowy mistrzostw Polski kadr wojewódzkich trampkarek U-14 o Puchar Kazimierza Górskiego i zdobyły Wicemistrzostwo Polski.

My rodzice obserwując trud i zaangażowanie zawodniczek, trenerów oraz fizjoterapeutów chcieliśmy aby nasze dzieci wraz z mieszkańcami naszego województwa mogły poczuć atmosferę zwycięstwa i wielkiego święta.  Jesteśmy dumni z naszych reprezentantek oraz wdzięczni kadrze trenerskiej! Chcemy aby Małopolanki i Małopolanie świętowali razem z nami i poznali drużynę małopolskiej kadry wojewódzkiej trampkarek U - 14.

W związku z tym wraz z Małopolskim Związkiem Piłki Nożnej w dniu 29 CZERWCA od godziny 13:00 do 17:00 zapraszamy Was wszystkich na:
na obiektach sportowych KS Podgrze
Kraków, ul. Dekerta 21

W programie :
Mecz Wicemistrzynie Polski Kadr Wojewódzkich vs Trenerzy, Trenerki i Rodzice

Konkurs rzutów karnych z nagrodą dla
zwycięzcy lub zwyciężczyni

Uroczyste wręczenie nagród i podziękowań

Chcielibyśmy aby był to czas dla nich ale również dla wszystkich tych, którzy wspólnie chcieliby świętować zdobyte Wicemistrzostwo jak również dla tych, którzy chcą dowiedzieć się więcej o piłce nożnej kobiet. Pragniemy pożegnać się z zespołem, który osiągnął tak wiele oraz z zawodniczkami, które na boisku zostawiły serce.
Organizatorami imprezy są rodzice, Trenerka- Katarzyna Sołtysińska reprezentowani przez Fundację KiDs oraz
Małopolski Związek Piłki Nożnej.

Małopolski Związek Piłki Nożnej

Współorganizator Imprezy FETA MAŁOPOLANEK.
Dziękujemy Małopolskiemu Związkowi Piłki Nożnej za zaangażowanie się w organizację wydarzenia. Szczególne podziękowania kierujemy do Pana Prezesa Ryszarda Niemca za okazane zrozumienie i ogromna pomoc.

Klub Sportowy Podgórze Kraków

Serdecznie dziękujemy za okazane wsparcie i umożliwienie zorganizowania "FETY MAŁOPOLANEK" na obiektach sportowych Klub Sportowy Podgórze Kraków.

Wspierają nas:
Wojewoda Małopolski, który przekazał dla zawodniczek nagrody.
Pani Diana Piech - firma Lagenko, która również ufundowała nagrody dla zawodniczek

Dlaczego teraz?
Nikt z nas nie przypuszczał , że dla zawodniczek, naszych córek oraz kadry szkoleniowej będzie to tak wielkie przeżycie. 12 czerwca kiedy odbieraliśmy je po przyjeździe, jak nigdy brak było ich radosnych okrzyków, piosenek i umawiania się na kolejne zgrupowanie. Nasze córki więcej już nie zagrają w takim składzie w związku ze zmianami zasad rozgrywek regionalnych. A tak one same pisały dzień po finale na portalu społecznościowym o swoich przeżyciach:
„„Wchodząc w no­wy etap w życiu nie zapomnij zab­rać ze sobą wa­liz­ki wspom­nień, bo gdy nie będziesz pew­ny przyszłości, przeszłość zawsze będzie przy To­bie ... „
Wczoraj bardzo ważna część mojego życia skończyła się, wiem jednak,że w pamięci na zawsze pozostaną osoby i chwile które sprawiły,że ten czas zyskał dla mnie ogromnej wartości .... słowa nie potrafią wyrazić wdzięczności i radości za którą chciałabym podziękować dziewczynom; byłyście dla mnie nie tylko wsparciem, motywacją ale najlepszymi przyjaciółkami,to dla mnie wyróżnienie i zaszyty grać z piłkarkami,które CAŁYM sercem kochają swoją pasje.Obyśmy kiedyś mogły znów razem zagrać, spotkać się w tym gronie i mieć możliwość wspomnienia każdej chwili , a w szczególności zwycięstwa, które na początku przyniosło nam płacz i smutek, natomiast zaszłyśmy tak daleko, ponieważ grałyśmy razem i byłyśmy zespołem. Dziękuje trenerom i trenerce dzięki którym duch walki nie opuszczał naszej drużyny,za to że w nas wierzyliście, daliście nam wiele możliwości, szans, i podawaliscie rękę podczas każdego upadku i za każdym razem potrafiliście dać dawkę energii oraz siły do dalszej walki.
DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO.❤️
To była dla mnie niesamowita przygoda a także doświadczenie z którego wyniosłam masę wskazówek.
DZIĘKUJĘ,ŻE MOGŁAM NALEŻEĆ DO „RODZINY”
Podziękować jeszcze TRZEBA naszym kibicom, RODZICOM .. którzy potrafili nam kibicować najgłośniej ze wszystkich, którzy przekazywali emocje i razem z nami przeżywali każdy mecz.
Najważniejsze aby każda z nas mogła powiedzieć sobie:”Podczas każdego meczu dałam z siebie 101% JESTEM ZWYCIĘZCĄ”
❤️Widzimy się na boisku ❤️Powodzenia dziewczyny!” - Zosia
“Wszystko ma swój początek no i niestety koniec 😓❤
Dziewczyny chciałabym wam podziękować za wszystko...za te wszystkie chwilę wesołe ale i te smutne po których się pozbierałyśmy i wspiełyśmy się na sam szczyt✊Za wszystkie wspomnienia które zawsze ale to zawsze będziemy wspominać z wielkim uśmiechem na twarzy ❤ Dziękuję trenerom, którzy nas zawsze wspierali, trenowali i motywowali I dzięki nim doszliśmy do finału ⚽️❤ Będę za wami bardzo tęsknić😓❤ Do zobaczenia na boisku...⚽️” - Wiktoria
“Niestety skończyła się już nasza przygoda z kadrą Małopolski chciałabym Wam za coś podziękować 😔😪
Dziewczyny chciałabym bardzo podziękować Wam za te 2 lata gry razem w kadrze Małopolski. ⚽️😔❤
Był to dla mnie cudowny czas, masa wspomnień , wiele nowych znajomości, chociaż czasami były łzy smutku , drobne spiny , ale zawsze byłyśmy razem na dobre i na złe . Stworzyłyśmy wielką Małopolską Rodzinę❤😍
Cieszę się, że poznałam i mogłam grać z tak dobrymi Piłkarkami w jednej drużynie ❤😉 Dziękuję również całemu sztabowi trenerskiemu , bez których nie zaszłybyśmy tak daleko 🥈🇵🇱
Będę za Wami tęsknić😭❤
Jeszcze raz dziękuję za wszystko do zobaczenia na boisku ⚽️ - Paulina
“Dziewczyny! Chciałabym wam bardzo podziękować za ten sezon! Było to naprawdę cudowny czas! To drugie miejsce w Polsce to też wielki sukces!! <3 Dziękuję wam bardzo za to i będę strasznie za wami tęsknić!! <3" - Natalia
Te wzruszające reakcje zawodniczek i Trenerki wywołały u rodziców chęć zorganizowania dla nich spotkania. W bardzo szybkiej rozmowie okazało się, że wszyscy myślimy podobnie i to najwyższy czas wspierać młode piłkarki, wspierać przyjaźnie zawarte na boisku i pokazywać to innym mieszkańcom regionu.

mobirise.com free web builder