free web design templates

Zadbaj o swych dzieci byt – ALIMENTY to nie wstyd

Zabiegana Łódź, Fundacja KiDs oraz Izba Komornicza w Łodzi zapraszają wszystkich do udziału w biegu głównym o długości około 6 km (2 pętle) oraz w biegu towarzyszącym pod hasłem "Zadbaj o swych dzieci byt - Alimenty to nie wstyd" o długości około 3 km tym razem do Lasu Łagiewnickiego :)

Uwaga zawodowcy i amatorzy biegania, mali i duzi :)
Startujemy już 3 lipca 2019 roku
o godzinie 16.30
Las Łagiewnicki
Okólna 183, 91-520 Łódź

Odpowiedzialność rodzica wobec dziecka to dbanie o jego zdrowie, edukację, rozrywkę, wspólne spędzanie czasu. To również wypełnianie obowiązku alimentacyjnego. Płacenie alimentów na swoje dziecko to nie wstyd. Wręcz przeciwnie! To przejaw rozsądku i przede wszystkim troski o rozwój i przyszłość młodych ludzi.
Samo słowo ALIMENTY brzmi dla większości z nas jakoś tak negatywnie, wręcz kojarzy się z czymś patologicznym. Rodzic płacący alimenty na swoje dziecko często wstydzi się tego, a Ci co nie płacą chwalą się tym w towarzystwie i uważają, że są sprytniejsi niż była partnerka/partner a już na pewno są sprytniejsi od komornika. A przecież można śmiało postawić znak równości pomiędzy alimentami dla dziecka a drugim śniadaniem czy pysznym obiadem, książką, nowymi butami, spodniami, lekarstwami, wizytą u fryzjera, wyczekiwanym wyjazdem wakacyjnym. Alimenty to przecież środki na zaspokojenie potrzeb naszych dzieci.
Płacę alimenty to znaczy dbam o moje dziecko, kocham je. Oczywiście nic nie jest w stanie zastąpić dziecku miłości rodzica, wspólnie spędzonego czasu, wspólnych zabaw, rozmów, wspólnego przeżywania szczęścia czy porażki.
Zazwyczaj biegniemy do mety by zwyciężyć. Tym razem pobiegniemy bo chcemy, aby nasze Dzieci miały możliwość realizowania swoich marzeń i osiągania swoich celów w przyszłości.

W biegu towarzyszącym na dystansie 3 km organizowanym przez Fundacja KiDs, Izbę Komorniczą w Łodzi Andrzej Ritmann oraz Zabiegana Łódź pobiegną mali i duzi, amatorzy i zawodowcy.
Czy wiecie kto jest autorem hasła naszego biegu❓
Przedstawiamy Wam naszego przyjaciela - komornika, członka Zespołu ds. Alimentów przy RPO i RPD, laureata Wyróżnienia Białej Wstążki, który niestrudzenie wspiera nasze działania i już trenuje, by pobiec i pokazać, że ALIMENTY to nie wstyd! :-)
A cały wierszyk Robert Damski prezentuje tutaj osobiście.
Dziękujemy.
#AlimentyToNieWstyd #alimenty #bieg #run #biegamy

W biegu organizowanym przez Fundacja KiDs, Izbę Komorniczą w Łodzi Andrzej Ritmann i Zabiegana Łódź na najszybszych czekają bardzo piękne, okazałe puchary 🏆🏆🏆 ufundowane przez posła RP Artur Jerzy Dunin - laureata Wyróżnienia Białej Wstążki, który wspiera aktywnie działania przeciw przemocy wobec kobiet i dzieci! Dziękujemy Artur  <3 <3
Do zobaczenia 3 lipca w Lesie Łagiewnickim.  Będziemy Was oczekiwać już od godziny 16:30
#AlimentyToNieWstyd #bieg #sport #dzieci #alimenty

Na  bieg towarzyszący "Alimenty to nie wstyd" przygotowałyśmy razem z Marzenką, Katarzyną i Dorotą niespodzianki dla najszybszych uczestników :-D
Mamy nadzieję, że takie oto medale 🥇🥈🥉będą miłą pamiątką dla wszystkich biegaczy - zarówno małych jak i dużych!  Czekamy na Was w Lesie Łagiewnickim już od 16:30

Na uczestników biegu towarzyszącego "Zadbaj o swych dzieci byt - alimenty to nie wstyd" czeka wiele niespodzianek, miedzy innymi takie oto pamiątkowe koszulki
Jeśli tylko nie macie planów na popołudnie 3 lipca 2019 r. a macie ochotę na trochę ruchu na świeżym powietrzu wpadajcie do Łodzi do Lasu Łagiewnickiego
Będziemy czekali na WAS już od godziny 16:30 :-D
Do udziału w biegu towarzyszącym zapraszamy nie tylko trenujących bieganie. Równie dobrze z dystansem 3 km można zmierzyć się maszerując z kijkami.
Wszyscy czworonożni przyjaciele także mile widziani

MAPKA BIEGU
(trasa skrócona przez wzgląd na warunki atmosferyczne)
Bieg główny 2x2,5km bieg towarzyszący 2,5km.
START /META i biuro biegu niedaleko krańcówki autobusowej przy ulicy Okólnej

HARMONOGRAM
16:30 ROZPOCZĘCIE PRACY BIURA ZAWODÓW