css templates

Zadbaj o swych dzieci byt – ALIMENTY to nie wstyd

Kochani,

3 lipca 2019 roku odbyła się kolejna edycja biegu organizowanego przez Zabieganą Łódź, Izbę Komorniczą w Łodzi Andrzeja Ritmanna oraz tym razem Fundację KiDs. Bieg pod hasłem autorstwa naszego wieloletniego przyjaciela Roberta Damskiego “Zadbaj o swych dzieci byt, alimenty to nie wstyd” był kolejną okazją, aby głośno powiedzieć, że nie jest wstydem wspierać i dbać o swoje dzieci, że alimenty są pieniędzmi dzieci i należy bezwzględnie je płacić.
Dziękujemy uczestniczkom i uczestnikom za tak liczny udział w naszej inicjatywie. Państwa postawa wyraźnie pokazuje, że ogromnie wiele udało się przez ostatnie lata osiągnąć w temacie odpowiedzialnego rodzicielstwa - alimentów w świadomości społecznej. Przestajemy się wstydzić słowa “alimenty”, nabieramy świadomości jak ważny to aspekt życia młodych ludzi, aby były realizowane zgodnie z postanowieniami sądów.
Dziękujemy współorganizatorom, którzy co roku angażują się w nasze wydarzenie. Zabieganej Łódzi za możliwość uczestniczenia w serii biegów, Izbie Komorniczej w Łodzi Andrzejowi Ritmann za współorganizację oraz wsparcie na każdym etapie przygotowań. Robertowi Damskiemu za wsparcie oraz użyczenie swojej twórczości.
Jak co roku, również i tym razem, nasz bieg został objęty patronatem przez Rzecznika Praw Dziecka, który zdecydował się przyłączyć osobiście do naszej inicjatywy i wczoraj wraz z innymi uczestnikami pobiegł pod hasłem “Zadbaj o swych dzieci byt, alimenty to nie wstyd”. Panie Rzeczniku #MikołajPawlak dziękujemy!!! Świadomość rodzicielska, odpowiedzialność za dzieci i ich byt to nasza wspólna sprawa.
Tegroczną edycję biegu swoim patronatem objął również portal SamodzielniRodzice.pl za co bardzo dziękujemy i mamy nadzieję na dalszą owocną współpracę.
Wspaniałe puchary dla zwycięzców ufundował nasz przyjaciel Poseł Artur Dunin, który niestety w dniu biegu pełnił swoje obowiązki podczas posiedzenia Sejmu. Dziękujemy Artur za nieustające wsparcie i liczymy, że w kolejnej edycji biegu weźmiesz udział :)
Dziękujemy również @PanRowerski za obecność i serwowanie pysznej kawki, która krzepiła przed startem i na mecie. Do zobaczenia kolejnym razem :)
#ms Zbigniew Ziobro #Mrpips Bożena Borys-Szopa mamy nadzieję, że do kolejnych edycji również i Państwo przyłączycie się, aby wspólnie, jednym głosem mówić, że “Alimenty to nie wstyd”
dziękujemy i do zobaczenia