web creation software

Narodowa Rada Rozwoju, Sekcji Polityki społecznej, rodziny

16 września 2019 roku, reprezentanci Fundacji Kids Dorota Herman i Robert Damski wzięli udział w zebraniu Narodowej Rady Rozwoju, Sekcji Polityki społecznej, rodziny poświęconym koncepcji kampanii społecznej mającej na celu wsparcie rodziców samodzielnie wychowujących dzieci.

Podczas "burzy mózgów", zarówno członków zaproszonych organizacji pozarządowych jak i przedstawicieli ministerstw Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej, Ministerstwo Sprawiedliwości zrodziło się wiele pomysłów i został ustalony wspólnie kierunek, w którym kampania społeczna powinna zmierzać. Jesteśmy przekonani o konieczności przeprowadzenia takiej inicjatywy wspólnie, ponad podziałami.

Dziękujemy Kancelaria Prezydenta RP za zauważenie problemu alimentów i czekamy na dalsze, konkretne już działania.

Dziękujemy wszystkim organizacjom za wspólną dyskusję JAK Mama, Anna Lose i Dorota Ostrowska, Stowarzyszenie Alimenty to nie prezenty Stowarzyszenie Poprawy Spraw Alimentacyjnych Dla Naszych Dzieci