Zabiegana Łódź

Uwaga zawodowcy i amatorzy biegania, mali i duzi, rodzice, dziadkowie i wnuki!
Fundacja Kids zaprasza wszystkich do rywalizacji sportowej, ale też do wspólnej zabawy i wspólnego spędzenia czasu na świeżym powietrzu.

Cykl biegów “Zabiegana Łódź” to pięć wydarzeń, które odbywać się będą w każdą drugą środę miesiąca, począwszy od 12 maja 2021 r. Każde z wydarzeń złożone jest z dwóch biegów. Bieg na dłuższym dystansie z pomiarem czasu i klasyfikacją dla całego cyklu dedykowany jest dla bardziej doświadczonych zawodników, którzy chcą sprawdzić swoje możliwości lub chcą poczuć odrobinę rywalizacji. Bieg towarzyszący, na krótszym dystansie, to okazja dla wszystkich uczestników, do połączenia przyjemnego z pożytecznym. Tutaj czas biegu również będzie rejestrowany, ale nie to będzie najważniejsze! Każdy z biegów towarzyszących skierowany będzie na wsparcie dziecka i jego opiekunów, którzy na co dzień pokonać muszą wiele problemów, a mimo to nie poddają się i odważnie realizują swoje marzenia. Bohaterzy poszczególnych biegów Alanek, Hubcio, Maja i Tymek to wspaniali młodzi ludzie, którzy nie boją się rywalizacji i śmiało patrzą w oczy przyszłości. Zazwyczaj biegniemy do mety by zwyciężyć. Tym razem pobiegniemy bo chcemy, aby nasze dzieci miały możliwość realizowania swoich marzeń i osiągania swoich celów w przyszłości.

HARMONOGRAM BIEGÓW
(druga środa miesiąca)

12.05.2021 – "BIEG DLA ALANKA" - park Baden Powella (1,5km i 3km)
09.06.2021 – "TURNUS DLA HUBCIA" - Park Podolskich 2 (1,1km i 3,3km)